Sos de roșii cu ardei bulgărești la borcan

Este perioada în care consevele pentru iarnă sunt pe primul plan iar reţetele cu roşii sunt acum cele mai indicate. O rețetă foarte gustoasă pentru iarnă este sosul de roşii cu ardei bulgăreşti,conservată fără oţet.

Reţeata de sos de roşii cu ardei bulgăreştei este una destul de uşor de pregătit.

Ingrediente:

  5 kg roșii

  2,5 kg ardei bulgărești

  3-4 ardei chilli

  coriandru

  3 morcovi

  mărar

  pătrunjel

  20 căței de usturoi

  ulei

  sare

Mod de preparare: Spălăm roșiile, le tăiem în jumătate pe urmă le mărunțim piure. Punem roșiile la fiert iar când au început să clocotească, mai fierbem timp de o oră.

Curățăm ardeii de codițe și semințe. La ardeii chilli, îndepărtăm doar semințele. Mărunțim ambele tipuri de ardei. Dăm morcovii prin răzătoarea mică şi apoi amestecăm bine legumele menționate anterior și turnăm compoziția în vasul cu sos de roșii după care gătim încă 25 de minute.

Decojim la final şi cățeii de usturoi și îi dăm prin răzătoarea mică. Mărunțim verdeața şi adăugăm usturoiul și verdeața în vasul cu roșii și gătim încă 8-10 minute. Cu 2 minute înainte, adăugăm uleiul, sarea și piperul.

Repartizăm sosul în borcane sterilizate, pe care le închidem ermetic. Le răsturnăm, le acoperim și le lăsăm la răcit într-un loc răcoros.

Vizualizări: 1,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: