Soţul unei judecătoare, înşelat de primărie? Cât cere!

Un bărbat din Târgu Jiu, care a donat acum câţiva ani un teren primăriei pentru realizarea unei străzi, este nemulţumit că autoritatea nu şi-a respectat angajamentul luat. Bucata de teren pentru stradă a fost donată sub condiţia cumpărării de către primărie a diferenţei de teren. Fie primăria cumpără cei 1.166 mp de sub stradă la 50 de euro/mp, fie cumpără restul de 7.125 mp la 20 de euro/mp. Consiliul Local Târgu Jiu a acceptat în şedinţa de luni să facă o evaluare a terenului. Cel care cere banii este Iulian Vladu Crevon, soţul unei cunoscute judecătoare, care a şi candidat acum câteva luni, fără succes, pentru un post în CSM.

Iulian Vladu Crevon a donat primăriei Târgu Jiu, în luna octombrie 2014, un teren în suprafaţă de 1166mp, situat pe strada Făgăraș, fără număr. Conform autorităţilor, acesta a condiţionat donaţia prin achiziţia de către primăria Târgu Jiu a unui teren situat în aceeaşi zonă, în suprafaţă de 7125 mp. Terenul oferit de acesta este amenajat ca drum de acces la proprietăţile adiacente acestuia și pentru care s-a instituit servitute de trecere în favoarea acestora. Este vorba de proprietăţi pe care au fost edificate construcții cu destinația de locuințe în baza autorizaţiilor de construcţii emise.

Crevon a revenit cu o nouă adresă în luna noiembrie 2016, prin care a solicitat clarificarea situației și a făcut și o ofertă. Mai exact, cere primăriei să-i plătească pentru terenul afectat de utilități publice 50euro/mp. Este dispus să accepte și 20euro/mp în condițiile în care primăria este dispusă să cumpere toată suprafața. A transmis autorităților și faptul că nu acceptă un preț inferior ofertei.

Cert este că cei de la primărie au dat curs solicitării lui Iulian Vladu Crevon, iar în ședința Consiliului Local de luni, 27 februarie, au aprobat întocmirea unui raport de evaluare pentru terenul în suprafață de 7125 mp. Nu toți consilierii locali au fost de acord cu acest proiect. Consilierii de la PNL și PMP au votat împotrivă, iar Eduard Lădaru, consilier ALDE, s-a abținut la vot.

Iulian Vladu Crevon a solicitat primăriei Târgu Jiu să-i comunice măsurile pe care le-a luat pentru demolarea construcţiilor edificate ilegal pe proprietatea sa, dar și măsurile privind cumpărarea terenurilor sale.

 Ultimatum

Iulian Vladu Crevon a dat un ultimatul autorităților din Târgu Jiu. "În cazul în care nici de această dată nu voi primi un răspuns favorabil și concret, mă voi adresa organelor competente pentru a vă obliga să procedați la ridicarea construcțiilor de pe proprietatea mea, cât și la obligarea la plata contravalorii lipsei de folosință a întregului teren", a transmis Iulian Vladu Crevon, într-o adresă înaintată primăriei, înregistrată în data de 29 noiembrie 2016. 

Vizualizări: 4,867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: