Condamnare definitivă pentru medicul Zavate din Motru

Fostul manager al spitalului Motru, Teodor Zavate, a aflat la sfârșitul săptămânii ce au decis magistrații în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupție. Și el și procurorii DNA au contestat decizia dată inițial de Tribunalul Gorj, dar inculpatul s-a ales acum doar cu un verdict care îi interzice să mai fie director.

Instanţa a dat un verdict definitiv în cazul medicului acuzat că a cerut bani pentru organizarea unui concurs. „Admite apelul declarat de D.N.A-Serviciul Teritorial Craiova. Desfiinţează, în parte, hotărârea atacată. Modifică conţinutul pedepsei complementare aplicată inculpatului în sensul că interzice inculpatului exercitarea dreptului prevăzut de art.66 lit.g C.pen. constând în interzicerea exercitării funcţiei de manager al unei unităţi sanitare publice. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Respinge apelul declarat de inculpatul Zavate Teodor Codrin ca nefondat. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova.

Zavate a fost condamnat în noiembrie anul trecut la 2 ani și 6 luni închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. El a fost obligat și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la biblioteca sau teatrul pentru copii din Craiova, fiindu-i confiscată și suma de 1500 de euro pe care a primit-o ca șpagă pentru a aranja un concurs de angajare la spitalul Motru. „În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 1.500 euro pentru a o ajuta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, inculpatul i-a creat martorului convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager, îi poate asigura ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, martorul nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016, inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită”, a comunicat DNA la finalizarea cercetărilor.

Vizualizări: 7,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: