Spectacol de gală la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”

Regizorul Nicolae Constantin Tănase şi actriţele Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu vor veni joi la Târgu Jiu, cu prilejul proiecţiei de gală a filmului „Lumea e a mea”, premiat la TIFF şi Karlovy Vary. „Lumea e a mea/ The World is Mine“, o dramă despre generaţia 2000, aduce în prim-plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanţa. Larisa vrea multe de la viaţă: bani, valoare, influenţă, popularitate şi respect. Şi acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obţine. Biletele au fost puse deja în vânzare, preţul unui bilet fiind de 10 lei.

Spectacolul de gală al filmului „Lumea e a mea/ The World is Mine”, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, va avea loc joi, 29 octombrie, ora 18.30, la Cinema „Sergiu Nicolaescu“. La proiecţie vor participa regizorul Nicolae Constantin Tănase şi actriţele Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu. „Va fi un spectacol de excepţie pentru că tema filmului este viaţa în licee, filmul constituindu-se o variantă nouă a filmului „Liceenii”. În preambulul spectacolului, spectatorii pot purta discuţii şi face fotografii cu regizorul şi actorii în holul cinematografului. Este prima gală de film organizată la cinematograful nostru, după Revoluţie. Biletele pentru spectacolul de gală s-au pus deja în vânzare, însă intenţionăm să menţinem filmul în cinematograful nostru şi săptămâna viitoare”, a declarat Ioan Duţică, reprezentantul Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”.

„Lumea e a mea/ The World is Mine“ este un film colorat şi amar, viu şi strident, despre revolta inutilă a unei generaţii pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube şi like-uri pe Facebook. „Filmul a pornit ca un scenariu de licenţă al scenaristei Raluca Mănescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de până acum. Iniţial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor şi mi-a plăcut emoţia şi energia pe care o dezvoltau personajele şi situaţiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare în peisajul românesc, un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece. Nu am vrut să fac un film social, unul care să descrie o realitate cotidiană şi să rămână distant, ci am vrut să pătrund cât se poate de mult în intimitatea acestor fete, să le descopăr dorinţele şi visele, să le înţeleg fiecare decizie”, a spus regizorul Nicolae Constantin Tănase.

PREMII

„Lumea e a mea/ The World is Mine“, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a şi câştigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câştigat Menţiunea specială a juriului în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary şi Trofeul Anonimul International Independent Film Festival.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: