Spectacole de Dragobete, la Târgu Jiu

Artista Ada Milea va susţine, de Dragobete, un concert la Târgu Jiu. Spectacolul va avea loc la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu". Nu este însă singurul eveniment programat de autorități.

" Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” vă invită la sărbătoarea iubirii strămoşeşti, miercuri, 24 februarie, de la ora 19:00, Ada Milea în concert de Dragobete“, au anunţat reprezentanţii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu" în Târgu-Jiu. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Tot de Dragobete, la Amfiteatrul din zona Victoria, cei de la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj vor pregăti mai multe momente.

Totul va începe cu un moment poetic şi de Ansamblul din Padeş, „Roua Cloşani”, care va prezenta un obicei specific Dragobetelui. Pompiliu Ciolacu, etnolog în cadrul CJCPCT Gorj, va avea apoi un recital de poezie despre dragoste.

„Ansamblul “Privighetorile Gorjului” condus de profesorul Emilia Drăgotoiu Nanu va continua programul pregătit pentru ziua de 24 februarie 2022. Totul se va încheia cu un obicei pus în scenă de către Ansamblul Folcloric „Cheile Olteţului” din Polovragi, obicei care se practică în zona de sub munte între Sfântul “Toader” şi Dragobete. Coregrafa Andreea David este cea care a realizat scenariul acestui obicei numit “Văruţele”. Acesta va continua cu un spectacol de gală al Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului”.

Vizualizări: 2,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: