Speră să fie redeschisă Transalpina luna viitoare

Chiar dacă Transalpina este închisă, pe timpul iernii, între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului, zeci de turiști au luat la pas șoseaua, în cea de-a doua zi de Paște, ca să-și facă poze în zăpadă și să mai dea jos din caloriile acumulate după mesele îmbelșugate.

A fost ocazia numai bună pentru ciobanii care au un popas celebru pe Transalpina să facă apel la redeschiderea șoselei mai devreme decât este în planul autorităților și mai devreme decât anul trecut.

Mărioara Babu a transmis, pe pagina ei de Facebook, că nu mai este atât de multă zăpadă ca anul trecut pe cea mai înaltă șosea din România și că aceasta ar putea fi îndepărtată cu ușurință.

"Zeci de masini oprite la bariera care restricționeaza traficul pe timpul iernii pe Transalpina. Anul acesta, zăpada este mult mai puțină ca in alți ani! În 2019, a mai fost așa. Si la 1 Mai a fost deszăpezit acest tronson de drum. Oamenii sunt dornici de aer curat de drumeții pe munte. Haideți sa le facem o bucurie macar pe 15 mai. La zăpada care este, este posibil acest demers", a fost mesajul băciței.

Zeci de turiști au lăsat mașinile la ieșirea din stațiune și au profitat de vremea frumoasă pentru o plimbare pe jos, spre Vârful Păpușa.

Potrivit anunțului făcut de autorități, Transalpina este închisă circulației până la 30 iunie.

Galerie foto




Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: