Ninge pe Transalpina

A început să ningă pe Transalpina. În timp ce în zonele joase plouă, la munte, duminică, au revenit ninsorile. Drumarii au scos utilajele pentru deszăpezire pe Drumul Național 67C Novaci - Rânca. 

"Prognoza meteo se confirmă, în zonele joase se înregistrează ploi, iar la munte a început să ningă. Ninge și pe DN 67C, Transalpina, zona Rânca. Nu plecați la drum cu autovehiculele neechipate corespunzător", au anunțat drumarii. 

Până luni dimineață, este în vigoare o avertizare meteorologică de intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată. 

"Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15...20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

      

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65...70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

      

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara", au anunțat meteorologii. 

Galerie foto



Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: