În ce ţară poţi vedea mai multe piramide decât în Egipt

O vacanță exotică și plină de istorie nu poate oferi doar Egiptul, dacă doriţi să vedeţi piramide, ci şi Sudanul. Piramidele din Egipt sunt impresionante dar nu acolo se află cele mai multe piramide ci în Sudan.

Egiptul ar avea între 118 şi 130 de astfel de construcții antice după ultimele descoperiri, nu toate fiind incluse în circuite turistice. Totuşi o altă țară depășește Egiptul la acest capitol, fiind vorba de un stat vecin egiptenilor, din partea de sud, Sudanul.

Sudanul are între 200 și 255 de piramide cunoscute, în comparație cu cele 130 pe care le-ar avea Egiptul, și acestea nu au fost ridicate de egiptenii antici care ar fi putut rătăci prin partea de sud. De fapt, piramidele din Sudan au fost construite de membrii Regatului Kush, o civilizație antică ce a condus zonele de pe malul Nilului între 1070 î.Hr. și 350 d.Hr. Deși kushiții au început să construiască piramide la aproximativ 500 de ani după ce egiptenii au trecut peste ei, ambele culturi le-au folosit pentru a-și îngropa morții.

Dimensiunile piramidelor însă diferă foarte mult. Piramida kushită medie are o înălțime de circa 6-30 de metri, în timp ce piramida egipteană medie este de aproximativ 138 de metri.

Cele mai multe piramide se regăsesc în orașul antic Meroe, care se află aproape de mijlocul Sudanului de astăzi. Aici sunt aproximativ 200 din cele 255 de piramide din țară, ceea ce sugerează că, la un moment dat, a fost o metropolă înfloritoare. În ciuda faptului că se știe cine le-a construit și în ce perioadă de timp, cercetătorii au încă multe întrebări despre piramidele din Sudan la care încă nu pot răspunde concret.

Echipe de arheologi lucrează în prezent în Meroe pentru a afla mai multe date despre aceste piramide.

Cei care s-au gândit deja la o vacanță în Sudan ar trebui să ştie  că acest stat islamic respectă Legea Sharia iar alcoolul și drogurile sunt ilegale.

Vizualizări: 1,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: