Mai puține rezervări în pensiunile din Gorj. "Sperăm să fie un an mai bun!"

Criza economică din România începe să își pună amprenta ușor-ușor și asupra turismului. Un exemplu clar este legat de reducerea numărului de rezervări la pensiuni în perioada Sărbătorilor Pascale. În județul Gorj, aceste rezervări au mai scăzut față de anul trecut, lucru recunoscut chiar de către proprietarii pensiunilor.

O tânără din Polovragi care deține o astfel de unitate de cazare spune că anul acesta abia a reușit să ocupe jumătate din întreaga capacitate a pensiunii care are 15 camere în total. Prețurile au rămas neschimbate, mai declară tânăra.

„Am rămas cu aceleaşi preţuri ca să-i încurajăm pe turişti. Avem un pachet de patru nopţi, cu mese incluse, băutură şi mâncare tradiţională, la care se adaugă şi o seară oltenească, cu muzică specifică zonei. În prezent, cam jumătate din capacitatea pensiunii noastre a fost rezervată, mult mai puţin faţă anii trecuţi. Îi aşteptăm pe turişti cu preparate specifice sărbătorii Paştelui: drob, miel la rotisor, carne la oală. Pachetul este de 1.450 de lei de persoană/sejur, în care sunt incluse mesele, băutura, masa festivă şi cazarea“, explică Ana Caralicea. 

Inclusiv criza provocată de războiul din Ucraina îi face pe turiști să fie mai sceptici atunci când vine vorba de vacanțe, fiind cumpătați la cheltuieli. Chiar și așa, proprietarii de pensiuni speră ca anul 2022, să fie unul mai bun.

”Ne aşteptam să fie o perioadă mai bună după pandemia de COVID-19, dar nu este aşa. Au venit mai mulţi turişti în perioada pandemiei. Acum, toată lumea s-a speriat de scumpirea accelerată şi de faptul că războiul este aproape de noi, astfel că oamenii sunt mult mai ponderaţi în modul în care îşi cheltuie banii. Sperăm totuși să fie un an mai bun”, a mai spus Ana.

Vizualizări: 2,902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: