Spital dotat cu computer tomograf nou, dar fără specialiști. Manager: Avem medici cu contract de prestări servicii

Spitalului Orășenesc din Novaci i-a lipsit un computer tomograf, iar acum când a fost achiziționat, unitatea medicală nu are nici un medic angajat în Secția de Radiologie. Conducerea spitalului a încheiat contracte de prestări servicii cu doi medici specialiști angajați la alte spitale din județ.

În acest moment, la spitalul din Novaci se amenajează încăperea în care va funcționa CT-ul nou achiziționat. Când spațiul va fi gata va fi adus și aparatul care până acum a lipsit din această unitate medicală.

Problema cea mare o reprezintă faptul că spitalul nu are nici un medic radiolog angajat.

”Trebuie să montăm computerul tomograf, care va funcționa în premieră la acest spital. Din păcate nu avem medic radiolog. Avem doi medici specialiști cu care avem încheiate contracte de prestări servicii. Este un medic pensionar și un medic de la Spitalul din Dobrița.  Aceștia vin prin rotație ca să acopere necesarul de investigații. Dacă sunt urgențe se face radiografie și se transmite celor doi medici pentru interpretare. Trebui să găsim neapărat un medic specialist în momentul în care se va monta CT-ul”, a precizat Emil Grigore, managerul Spitalului din Novaci.

Unitatea medicală funcționează fără medic radiolog de mai bine de un an de când specialistul din această secție și-a luat transferul la un spital din Craiova unde a fost numit director medical.

Vizualizări: 1,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: