Motivul pentru care medicii gorjeni nu mai pleacă să muncească peste hotare

Pandemia, dar și creșterile salariale, au adus medicii din străinătate acasă.

De când salariile din sistemul medical au fost mărite, nici medicii și nici asistentele nu-și mai întrerup contractele de muncă să plece să lucreze în spitalele de peste hotare.

 Așa se face că, în prezent medicii și asistente preferă să lucreze în spitalele din Gorj, unde au și condiții, dar și salarii mulțumitoare. ”În ultima perioadă nu am mai avut cazuri de medici sau de asistente care să-și întrerupă contractele din țară și să plece să muncească în spitalele din străinătate.  Se întâmpla asta înainte de pandemie, dar acum salariile sunt destul de bune și nu mai au motive să plece, pentru că majoritatea de asta alegeau străinătatea. În plus de asta, majoritatea spitalelor din Gorj oferă și condiții bune de muncă și dacă găsesc aici ceea este în afară de ce ar mai pleca?”, a declarat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” de la Dobrița.

Nici de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu mai sunt medici plecați să trateze străinii. ”Cu ani în urmă erau medicii și asistente care plecau să muncească în spitalele din străinătate, dar de când s-a schimbat legea salarizării au revenit la posturi. În prezent nu avem nici un medic plecat și noi am format o comisie care va face o analiză a personalului medico-sanitar din fiecare secție și vedem unde mai avem deficit pentru a rezolva această problemă”, a precizat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu

De la Spitalul din Novaci au mai plecat medici, însă la alte unități medicale din țară. ”Nu avem medici care și-au întrerupt contractele pentru a pleca în străinătate. Cei care au părăsit spitalul au plecat cu demisie sau transfer la alte unități spitalicești din țară. Suntem deficitari pe urgență și radiologie”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc din Novaci.

Vizualizări: 2,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: