Spitalul din Târgu-Cărbunești își reia activitatea normală

Vești bune! Spitalul din Târgu-Cărbunești își reia activitatea normală începând de luna viitoare. De la 1 mai, unitatea medicală va putea primi pacienți cu alte afecțiuni după ce, mai bine de doi ani, a fost dedicată exclusiv bolnavilor infectați cu Covid.

Propunerea a venit din partea conducerii spitalului și autorităților locale, după ce unitatea medicală aproape că s-a golit. În prezent, doar 11 pacienți mai sunt tratați aici de Covid.

De la 1 mai, activitatea spitalului din Târgu-Cărbunești va reveni la normal. „Ne vom relua activitatea normal. Am discutat inclusiv la Minister. Am înțeles neoficial că, miercuri, va avea loc o ședință la Ministerul Sănătății, în care se va lua o decizie în acest sens. Cu 1 mai, vom relua activitatea. Nu a depins de mine. Am luat această hotărâre împreună cu colegii mei și cu primarul de la Târgu-Cărbunești. Numărul pacienților a scăzut din ce în ce mai mult, un lucru foarte bun pentru oameni”, a declarat Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbunești.

Directorul spitalului susține că sunt mulți oameni care au avut de suferit pentru că nu au putut merge la medic în ultimii doi ani. „Sunt pacienți care au nevoie de spitale, de medici, care, de doi ani, au cam ocolit spitalul. Nu au avut unde să se ducă. Pacienții din zonele rurale de la noi n-au avut unde să se ducă. Acum avem 11 pacienți. Un copil, un pacient la Terapie Intensivă, doi la Cardiologie și pe Chirurgie restul”, a mai spus Tîrziu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: