Spitalul din Târgu Jiu, acreditat pentru tratamentul cu plasmă

Vești bune pentru pacienții infectați cu noul coronavirus și care au forme severe. Aceștia pot fi tratați prin transferul de plasmă recoltată de la pacienți vindecați. Mai exact, medicul colectează plasma de la persoana infectată și vindecată, după care o administrează celui bolnav pentru a dezvolta anticorpi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Alexandru Nițu, spune că documentația a fost avizată de către Ministerul Sănătății pentru ca acest act medical să aibă loc.

„De miercuri se poate face acest procedeu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce documentația a fost avizată favorabil de către Ministerul Sănătății. Se poate efectua în cadrul spitalului la indicația medicului curant“, a spus Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Miercuri, în unitatea medicală se aflau 66 de pacienți internați, fiind contaminați cu acest virus, dintre care 10 la ATI. Numărul paturilor de la Secția Boli Infecțioase a fost suplimentat cu încă două.

Din păcate, un bărbat s-a stins din viață în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, tocmai pentru că nu s-a reușit transferul de plasmă. Spitalul nu avea încă avizul de la Ministerul Sănătății.

Vizualizări: 1,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: