Spitalul Dobrița primește pacienți Covid

Pacienții infectați cu noul coronavirus și care au forme ușoare vor fi tratați la spitalul de la Dobrița. Persoanele bolnave vor fi primite începând de marți. Odată cu această decizie, unitatea medicală din  Târgu Cărbunești va mai ”respira”, spune managerul Constantin Târziu.

Spitalul Covid din Târgu Cărbunești mai scapă pentru o perioadă de numărul mare al pacienților infectați cu temutul virus. Managerul unității spitalicești, Constantin Târziu, spune că în prezent sunt internați peste 140 de oameni dintre care 14 la ATI.

”Numărul pacienților internați este de 145 de oameni, iar la ATI 14 pacienți. Sperăm ca lucrurile să se mai liniștească. Începând de astăzi și Spitalul de la Dobrița va primi pacienți Covid cu forme mai ușoare, asimptomatice, iar spre noi se vor îndrepta pacienții pe specialități. Spitalul va scăpa oarecum de presiunea că sunt mulți pacienți pozitiv care trebuie să ajungă la noi”, a spus Constantin Târziu, la Radio Infinit.

Spitalul va primi și aparatură pentru secția de Terapie Intensivă, fiind vorba despre 6 aparate de ventilație și 6 de monitorizare respiratorie.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: