Gorjul mai are nevoie de sute de profesori pentru învățământul de pandemie

Gorjul nu are destule săli de clasă și nici destui profesori pentru regulile impuse de învățământul în pandemie, cu distanțare socială între elevi.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, ar mai fi nevoie de 175 de noi săli de clasă. ”S-a făcut o analiză pentru identificarea necesarului ca actul didactic să se desfășoare cu distanțarea socială. La nivelul județului ar fi nevoie de 175 de noi clase, fiind vorba de o clasă și ceva la fiecare școală”, spune purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Dana Constantinescu.

De asemenea, a  fost făcut și un necesar al cadrelor didactice. ”La învățământul preșcolar avem nevoie de 124 de profesori, la primar 136, la gimnazial 209 și la liceal de 129 cadre didactice”, a mai afirmat Dana Constantinescu.

La nivelul județului Gorj există 710 săli de clasă care sunt dotate corespunzător pentru ca școala să se desfășoare online, în cazul scenariului galben.

Dacă numărul de infectări este între 1 și 3 la mia de locuitori în 14 zile, atunci școala intră în scenariul galben, în care autoritățile locale pot decide ca o parte dintre elevi să învețe la școală, o parte în online, acolo unde nu pot fi altfel respectate regulile de distanțare socială.

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: