Spitalul nu a anunțat că a crăpat instalația de oxigen. Dosar penal pentru ucidere din culpă!

Spitalul Târgu Cărbunești nu a anunțat defecțiunea de la instalația de oxigen și nu a cerut ajutor. Deși instalația de oxigen s-ar fi stricat în jurul orei 6.34 și peste 80 de pacienți aveau nevoie de ventilare, cei de la spital au luat măsuri să salveze oamenii, dar nu au sunat la 112.

La ora 7.00, salariații Direcției de Sănătate Publică Gorj care verifică zilnic secțiile ATI Covid din județ au ajuns la spitalul din Târgu Cărbunești. Au aflat că este o defecțiune la instalația de oxigen și l-au anunțat pe directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, care a alertat mai departe inspectorul șef al ISU Gorj. Era deja ora 7.11. Acesta a alertat mai departe Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar la ora 7.35 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Practic, s-a pierdut o oră, timp în care puteau fi salvate vieți. “Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au deschis un dosar penal, în cadrul căruia se cercetează fapta de ucidere din culpă”, a transmis IPJ Gorj.

Până acum știm că au murit două femei din Rovinari, dar se pare că a mai fost declarat un al treilea deces. Mai mulți pacienți au fost deja mutați la alte spitale din județ.

Vizualizări: 4,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: