Stadion luminat non-stop, de teama hoţilor! În comună nu e echipă de fotbal!

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj sunt nevoite să țină becurile aprinse în fiecare noapte la un teren de fotbal. Nu pentru că s-ar desfășura noapte de noapte activități sportive, ci... de teama hoților! Se întâmplă la Berlești, pe o bază sportivă pe care primăria a depozitat materiale de construcții în valoare de câteva zeci de mii de lei. Pentru că au avut loc mai multe furturi, iar de pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere nu au putut fi identificați hoții, autoritățile au decis să țină becurile aprinse, în speranța că răufăcătorii nu vor mai îndrăzni să fure din materiale.

Primăria Berlești a depozitat pe terenul de fotbal sintetic materiale de construcții ce urmează să fie folosite la diverse investiții în comună. Este vorba inclusiv de numeroase țevi pentru rețeaua de canalizare. Materialele de construcţii au devenit ținta hoților, deşi terenul este dotat cu o cameră de supraveghere video, cu infraroșu. Numai că hoții nu s-au lăsat intimidați. „Au fost o dată becurile stinse, pentru că a fost o problemă, și deja au și dispărut din materiale. Toate au o valoarea de circa 30 mii lei. Sunt și țevi de canalizare pe care le avem în custodie până vine firma. Avem și fier beton care era pentru construcție. Într-o seară au fost în stare să taie o bucată din gardul din plasă de sârmă. Porțiunea dintre țevi au tăiat-o și au luat-o. Au luat și din țevi. Nu le-au luat pe toate, că sunt multe, vreo 200”, a declarat Constantin Matei, viceprimarul comunei Berlești.

Autoritățile au spus că la baza sportivă sunt patru becuri de 100 de waţi și că nu este vorba de un consum mare de energie.

„Dacă stingem becul, materialele o să dispară”

Autoritățile locale spun că s-au înmulțit furturile de când au rămas doar câțiva polițiști în comună. În special, furturile de lemne. „Noi dacă stingem becul, materialele o să dispară. Tocmai de asta am montat o cameră de supraveghere acolo. Ce să facă și Poliția? Au desființat posturile de acum 5 ani. Avem doi polițiști care într-o zi lucrează până la 16, iar apoi pleacă în patrulă. Dacă sunt în patrulă pe 5-6 comune, a doua zi automat nu mai pot fi de serviciu”, a mai spus viceprimarul din Berlești. 

Cei din primărie au precizat că au în plan să mute materialele de pe baza sportivă într-un spațiu aflat în apropierea sediului primăriei.

Vizualizări: 2,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: