Stadionul din Târgu Jiu, gata în iulie. Cum se va numi!

Lucrările de modernizare a stadionului municipal din Târgu Jiu vor fi încheiate până la sfârșitul lunii iulie, spune Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Primarul interimar al municipiului, Aurel Popescu, a explicat să nu s-a gândit să schimbe numele Stadionului Municipal „Tudor Vladimirescu”, dar a lansat un concurs de idei în acest sens și așteaptă propuneri de la târgujieni şi nu numai.  

Muncitorii firmelor care au câștigat lucrările de modernizare a arenei sportive din Târgu Jiu lucrează în momentul de față la construcția pistei de atletism. Spațiul destinat alergării va fi extins, spun autoritățile, iar, în total, pista va avea 6 culoare. Va fi dotată corespunzător astfel încât să se poată practica și alte sporturi. „Vor fi făcute dotări pentru ca disciplinele sportive care vor putea fi dezvoltate aici să fie unele cât mai intens solicitate. Va fi vorba de cursa cu obstacole, aruncarea cu discul, aruncare cu ciocanul, curse pentru toate celelalte discipline sportive din ramura atletism. Este importantă această pistă și mărirea ei cu încă un culoar, pentru ca Federația Internațională de Atletism să avizeze și să permită organizarea de competiții naționale și internaționale aici, la Târgu Jiu”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu.

În curând se va trece și la amenajarea peisagistică în zona stadionului. Și lucrările de construcție și amenajare a hotelului de 4 stele din incinta stadionului sunt avansate. În camere au fost montate instalațiile sanitare şi urmează să fie dotate cu mobilier.

Muncitorii de la ACI Cluj și Con-A Sibiu mai lucrează în prezent la montarea scaunelor din tribune şi la acoperiş.

Modernizarea stadionului costă 22 de milioane de euro, bani alocați de Compania Naționalã de Investiții. „Până la sfârșitul lunii iulie trebuie finalizate lucrările, am discutat cu șefii de lucrări. Sunt în grafic și sperăm ca la sfârșitul lunii iulie să fie posibilă o programare a recepției finale”, a mai spus Aurel Popescu. 

Galerie foto







Vizualizări: 16,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: