Stadiul investiţiilor la grupul 5 de la Rovinari

O treime din investiţiile necesare pentru reabilitarea şi modernizarea blocului nr. 5 al Termocentralei Rovinari au fost realizate. Investiţia ar urma să fie finalizată peste 2 ani, asta dacă CE Oltenia va dispune de banii necesari. O parte din echipamente au fost montate.

„Suntem în grafic cu lucrările, cu bugetul de anul acesta. Singur, mai avem de tras şi la anul, şi la anul... Să vedem cum reuşim să asigurăm banii, că restul n-ar fi problemă. În semestrul al II-lea al anului 2020 se vor termina lucrările. Până atunci avem proiectat graficul şi cu bugetele multianuale. La acest moment, totul este demontat. Unele echipamente sunt în fabricaţie la uzine, altele au început să se monteze. Pe la cazan, pe la auxiliare. Procentul de realizare este la o treime, undeva la 25-30%”, a declarat Ion Pisc, directorul Termocentralei Rovinari.

Lucrarea are drept scop reducerea emisiilor poluante, dar şi creşterea duratei de viaţă cu 100.000 de ore. Investiţia se ridică la aproape 58 de milioane de lei.

CE Oltenia a alocat 810 milioane de lei în bugetul pe 2018 pentru investiţii. Aproape un sfert din aceşti bani, 250 milioane lei, au fost dirijaţi pentru modernizarea grupului energetic nr.5 de la Termo Rovinari.

Vizualizări: 2,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: