Zeci de ucenici, pe banii statului, la firmele din Gorj

Circa 50 de tineri din Gorj sunt ucenici. Învaţă să devină tâmplari sau bucătari pe banii statului. Proiectul este avantajos şi pentru societatea care acceptă ucenici pentru că statul îi oferă peste 2.000 de lei pentru fiecare contract de ucenicie.

La nivelul judeţului Gorj sunt 47 de tineri ucenici. Vor să înveţe o meserie, iar, pentru asta, statul îi susţine şi îi ajută şi pe angajatori să-i păstreze chiar şi fără experienţă. „Am organizat şi ucenicie la locul de muncă. Nu multe Agenţii Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au reuşit acest lucru. Noi am mai avut şi în alţi ani. Acum chiar avem mai mulţi. Avem 47 de ucenici cu contracte de ucenicie încheiate cu angajatorii respectivi şi subvenţionarea o facem noi, ca instituţie”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

În prezent, au fost încheiate contracte de ucenicie pentru bucătari sau tâmplari. „Noi am făcut pe confecţioner articole textile, bucătar şi lucrător în tâmplărie. În baza convenţiei încheiate între noi, ca agenţie şi angajatorul respectiv care a încheiat contractul de ucenicie, îi virăm lunar o sumă de 2.250 de lei, ceea ce este destul de bine. Ajută foarte mult angajatorul. Spre exemplu, la cursul de bucătar, această subvenţionare se face timp de doi ani. Doi ani, lunar, vom vira acestor societăţi comerciale, pentru fiecare ucenic, 2.250 de lei, ceea ce ajută foarte mult angajatorul”, a mai transmis Chiriac.

În plus, când se scurg cei doi ani de ucenicie, tinerii pot avea un loc de muncă sigur, după cum a mai explicat şeful AJOFM Gorj: „În timpul derulării orelor, îşi dă seama de capacitatea fiecărui ucenic, de perspectiva pe care o are şi, cu siguranţă, îşi rezolvă problema de a realiza producţia sau serviciile şi, în acelaşi timp, ucenicul îşi găseşte un loc de muncă. Dacă este serios, cu siguranţă că angajatorul respectiv îl va păstra în continuare ca şi angajat”.

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: