Stafidele curăță și detoxifică ficatul

Medicamentele în  exces, alimentaţia nesănătoase şi anumite infecţii bacteriene şi virale produc de multe ori consecinţe grave şi reprezintă o adevărată ameninţare pentru funcţionarea corespunzătoare a ficatului.

Ficatul acţionează ca o fabrică de sânge în organism, ajutând corpul prin stimularea digestiei, curățarea sângelui și eliminarea toxinelor şi a deşeurilor. Un ficat curat îi conferă organismului sănătatea, vitalitatea și energia de care are nevoie.

Ne putem curăța ficatul folosind stafide, dar trebuie să cumpărați stafide de cea mai bună calitate. Atunci când achiziționați stafidele, evitaţi-le pe cele gălbui.

Stafidele ușor lucioase, deschise la culoare, sunt obținute prin tratarea lor cu dioxid de sulf. Cum ne dăm seama care sunt cele mai bune stafide? Cele mai bune stafide nu sunt lucioase, nici foarte moi, nici foarte tari.

Cele mai bune stafide sunt închise la culoare sau maro. Există, de asemenea, stafide negre, cu o nuanţă albăstruie, realizate prin deshidratarea anumitor soiuri de struguri de culoare mai închisă. Ar fi ideal dacă puteţi găsi stafide cu codiţe, acesta fiind unul dintre principalii indicatori că stafidele sunt naturale.

Pentru a vă curăța ficatul cu stafide, pregătiți următoarea rețetă din cărțile de medicină tradițională: înmuiați o jumătate de cană de stafide în apă caldă şi se lăsați-le așa timp de un sfert de oră; spălați/ clătiți bine stafidele după cele 15 minute, puneți stafidele spălate/ clătite bine într-o ceaşcă şi umpleți paharul cu apă fiartă și răcită la temperatura camerei; lăsați stafidele în această apă timp de 24 de ore (o zi).

Dimineața, pe stomacul gol, înainte de a lua micul dejun, consumați această băutură şi mâncaţi stafidele. Nu se recomandă să faceți efort imediat după. Dacă timpul vă permite, puneți o compresă fierbinte (o sticlă de apă fierbinte) pe partea dreaptă a stomacului și odihniți-vă timp de cel puțin 30-60 de minute.

Repetaţi această procedura de curăţare a ficatul timp de 30 de zile, o singură dată pe săptămâna – puteți stabili o zi din săptămână, fie sâmbăta, fie duminica. Veți observa după numai o lună de zile îmbunătățiri generale ale stării de sănătate, datorate în mare parte curățării ficatului.

Vizualizări: 1,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: