Stanca: „Va fi mai greu meciul cu Vasluiul”

Pandurii joacă sâmbătă pe teren propriu primul meci din actualul sezon în faţa suporterilor de la Târgu Jiu. Partida care va fi arbitrată de Robert Dumitru este una destul de dificilă pentru gorjeni, FC Vaslui fiind o echipă pe val după meciul bun făcut în calificările pentru Europa League. Portarul gorjenilor, Răzvan Stanca, a făcut un meci foarte bun în deplasarea de la Astra şi speră să apere la fel de bine şi cu FC Vaslui. În ceea ce priveşte adversarul, Stanca crede că vasluienii nu vor mai juca atât de curajos în campionat şi speră să-i prindă mai relaxaţi după calificarea în play-off. 
Stanca a fost eroul pandurilor din meciul cu Astra şi conducerea se aşteaptă la o prestaţie la fel de bună şi la meciul cu FC Vaslui de sâmbătă. Chiar dacă a avut cel mai mare merit la victoria obţinută la Ploieşti, Stanca e modest şi spune că întreaga echipă a muncit pentru această victorie şi crede că e un lucru bun că s-a debutat în sfârşit în campionat cu o victorie: „Nu este numai meritul meu pentru debutul acesta bun de campionat pentru că nu am jucat numai eu, toată echipa a jucat şi toţi au meritele lor. Bine că am început cu dreptul, era timpul să începem şi cu o victorie campionatul. Sper să o ţinem tot aşa acum să să mergem pe aceeaşi linie.” Etapa cu numărul unu a fost una a portarilor, majoritatea acestora fiind evidenţiaţi şi printre cei mai buni numărându-se şi Stanca, acesta fiind de părere că şi-a făcut doar datoria: „E mai puţin important că a fost etapa portarilor. Datoria noastră este să nu primim gol la portari. Acum, că echipa dă gol sau nu, nu mai e treaba mea.”
În perspectiva jocului din etapa a doua, Stanca e conştient că nu va fi unul uşor, FC Vaslui fiind una din echipele bine cotate în campionat dar speră ca aceştia să fie oarecum relaxaţi după jocul din calificările pentru Europa League: „Cu siguranţă va fi mai greu meciul cu Vasluiul. FC Vaslui nu se compară cu Astra, plus că vin şi cu un moral bun după calificarea în play-off-ul Europa League, dar sper să-i prindem relaxaţi. Poate interveni relaxarea sau oboseala. Nu cred că poate fi vorba de oboseală pentru că au timp să-şi revină până sâmbătă.”
Totuşi Stanca nu crede că Vasluiul va juca cu acelaşi curaj la Târgu Jiu şi 
„Nu cred că la Târgu Jiu vor juca cu patru atacanţi ca la Nicosia. E un joc de deplasare, de campionat, sunt trei puncte în joc. Acolo au forţat pe principiul “cea mai bună apărare e atacul”. Aici o să joace cu maxim doi. Noi nu avem cum să ne mulţumim cu un egal. Meciul porneşte de la 0-0. Acum depinde de noi dacă se termină aşa sau nu. Sperăm să câştigăm meciul cu FC Vaslui.”
În ceea ce priveşte şansele sale de a mai ajunge la naţională, Stanca nu e foarte optimist având în vedere numărul mare de portari de valoare din ţară: „Nu pot să mă pronunţ dacă am un plus în faţa selecţionerului. Sunt mulţi portari români în Liga I valoroşi.”


Nu s-a stabilit ROI 

Portarul Stanca nu cunoştea ieri valoarea primei de joc pe care a jucat la meciul cu Astra pentzru că încă nu s-a stabilit Regulamentul de ordine Interioară al clubului pentru acest sezon. „Nu ştim pe ce bani am jucat. Abia în săptămâna asta ni se aduce la cunoştinţă R.O.I şi vedem pe cât am jucat. Probabil primele vor fi cele din sezonul trecut, dar nu ştim cum o să le încasăm, adică unde ne clasăm. Nu mai vrem să stăm la retrogradare, ne dorim mai mult pentru acest sezon. Suntem în cel de-al cincilea sezon în Liga I şi e normal să gândim şi mai sus” a explicat protarul gorjenilor. Pentru noul sezon preşedintele Condescu a anunţat două moduri de a oferi prime jucătorilor, acestea fiind studiate acum de componenţii lotului. 


Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: