Stat vecin cu China, nici un caz de coronavirus şi începe sezonul de fotbal

Există în perioada aceasta de pandemie  și state care nu au înregistrat niciun caz de COVID-19. Unul dintre ele este Tadjikistan, unde autoritățile nu au instituit carantina și nu au restricționat evenimentele publice. Ba  mai mult, pe 4 aprilie va începe un nou sezon de fotbal,  aici sezonul derulându-se  pe  perioada întregului an.

Oficialii de la Dushanbe, capitala statului Tadjikistan spun că nu există infectări cu coronavirus, în ciuda faptului că boala s-a răspândit în țările vecine.  Singura măsură luată de liderii țării a fost anularea tuturor zborurilor internaționale care urmau să aterizeze în Tadjikistan.

Totodată, localnicii care se întorc din străinătate au accesul restricționat iar aceste reglementări au fost luate pe 20 martie. Cu graniţele închise şi aeroporturile internaţionale închise,  cei din Tadjikistan îşi desfăşoară normal  viaţa şi privesc cu uimire la pandemia din statele vecine.

Şi pentru că nu au probleme, pe 4 aprilie, tadjicii încep noul sezon fotbalistic. ”Nu avem probleme. Liga debutează pe 4 aprilie”, a fost mesajul ferm transmis de Federația de Fotbal. Sâmbătă, pe stadionul Central din Dushanbe, FC Istiklol și FC Khujand, cele mai importante grupări din țară, se vor duela în Supercupă. O zi mai târziu, pe 5 aprilie, se dă startul campionatului național, unul cu zece echipe participante. În ultimii șase ani, FC Istiklol a ieșit de fiecare dată campioană.

Vizualizări: 3,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: