Statele Unite au trecut brusc pe primul loc la decese

Cele mai multe decese în 24 de ore au fost marți în Statele Unite ale Americii, acolo unde autoritățile nu au luat în serios pandemia de covid-19 decât în ultimele zile. Numărul de decese raportate marți a fost de 912, aproape dublu față de ziua precedentă și de patru ori mai mare decât acum câteva zile.

Președintele american Donald Trump i-a avertizat marți seara pe americani să se pregătească pentru că urmează două săptămâni ”foarte, foarte dureroase” în condițiile în care Casa Albă a prezentat o prognoză potrivit căreia între 100.000 și 240.000 de cetățeni ar putea să moară din cauza pandemiei, chiar dacă actualele restricții privind distanțarea socială sunt menținute, scrie Guardian. În absența măsurilor de prevenție și distanțare socială, prognozele prezentate de experții Casei Albe indicau un scenariu tragic în care între 1,5 și 2,2 milioane de americani ar fi murit.

Aproape o dublare a numărului de decese s-a înregistrat și în Marea Britanie, 381 raportate marți, și aici autoritățile luând totul în derâdere când lucrurile erau deja grave în Italia.

Și în Peninsulă situația rămâne gravă, cu 837 decese în 24 de ore, în timp ce în Spania au fost consemnate 748 de decese marți.

În Franța au fost 499 de decese, în Belgia 192, în Olanda 175, în Iran 141, în Germania 130, alte țări raportând sub o sută de decese în 24 de ore.

Gripa nouă se manifestă la mulți oameni ca o răceală obișnuită, dar cei cu boli asociate sunt afectați grav. Practic, printre victime sunt multe persoane care ar mai fi trăit câteva săptămâni sau câteva luni dacă nu ar fi fost infectate cu covid-19. Sunt însă și persoane care nu știau să fi fost bolnave și care au fost grav afectate de noul coronavirus.

Vizualizări: 2,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: