Staţia de sortare a deşeurilor de la Cărbuneşti este funcţională

Deşeurile din cele 13 localităţi din Gorj vor ajunge de acum înainte la Cărbuneşti. Aici vor fi sortate, iar ce nu poate fi reciclat va ajunge la Horezu, nu la Târgu Jiu ca până acum. Staţia de sortare a deşeurilor de la Târgu Cărbuneşti funcţionează de ieri după îndelungi aşteptări!

13 localităţi beneficiază de această staţie. Punerea în funcţiune a noii staţii se va simţi la bugetele primăriilor, deoarece costurile pentru ridicarea gunoiului sunt de acum înjumătăţite. Următorul pas pe care îl vor face primarii este să aprobe prin consiliul local, taxa de salubrizare.

„Tot gunoiul care ajunge aici îl sortăm, trece pe o bandă iar noi punem pet la pet, hârtie la hârtie”, spune unul dintre muncitori.

Cel mai îmbucurător lucru pentru primari este însă faptul că de acum vor plăti pentru tona de gunoi 9 euro şi nu 19 ca până acum. „Este un lucru extraordinar că am reuşit să terminăm această staţie. Preţul pe care îl plătim este la jumătate şi beneficiază de acest proiect 13 localităţi. Nu sunt mulţumit de constructor deoarece a întârziat foarte mult şi nu a pus chiar totul la punct, de aceea va trebui să mai facem muncă voluntară”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Au fost angajate 31 de persoane

Primarii sunt încântaţi că staţia de transfer a fost finalizată deoarece de acum sunt siguri că nu vor mai primi amenzi de la Garda de Mediu din cauza gunoaielor aruncate la întâmplare. „Pentru noi această staţie înseamnă curăţenie. Am aşteptat de mult să devină funcţională. Este un lucru extraordinar. Acum trebuie să mai trecem prin consiliul local şi taxa de salubrizare”, a spus primarul de la Bustuchin, Ion Ciocea.

Valoarea investiţiei pentru realizarea staţiei de sortare se ridică la suma de un milion de euro. „Este cea mai mare investiţie pe fonduri europene şi ne bucurăm că beneficiari sunt foarte mulţi gorjeni. S-au făcut şi angajări, în cadrul firmei lucrează 31 de persoane“, a încheiat Mazilu.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: