Cartofi cu ciuperci la cuptor

O rețetă gustoasă și aromată care poate fi preparată ca garnitură pentru friptură, dar şi ca fel principal mai ales în perioada de post. Este vorba de o reţetă cu cartofi cu ciuperci care se prepară la cuptor.

Dacă vreți să faceţi reţeta în perioada de post va trebui să scoateți cașcavalul și smântâna din rețetă.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 9 ciuperci champignon, 1 ceapă, 3 roșii, 250 ml smântână pentru gătit, 5 căței de usturoi, 200 g cașcaval, sare, piper.

Mod de preparare: După ce i-am curățat, tăiem cartofii bucățele. Procedăm la fel cu ciupercile.Tăiem apoi ceapa mărunt şi într-un bol, amestecăm toate ingredientele menționate mai sus. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt și amestecăm bine.

Roșiile le tăiem rondele, iar cașcavalul îl dăm prin răzătoare. În amestecul de cartofi, adăugăm smântâna pentru gătit. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu puțin unt. Pe deasupra, adăugăm roșiile tăiate felii.

La final, adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare și coacem la temperatura de 190 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

Galerie foto


Vizualizări: 1,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: