Eşti alergic la balsamul din comerţ? Prepară-l acasă!

Balsamul de rufe este folosit de regulă pentru a face hainele moi şi catifelate. Dacă eşti alergic la produsele chimice din balsam sau ai un bebeluş, ori pur şi simplu ai rămas fără balsam de rufe, poţi să prepari acasă un balsam natural.

Pe lângă faptul că este ecologic și nu îți afectează sănătatea, acest balsam de rufe natural ajută la îndepărtarea excesului de calcar din mașina de spălat.

În prezent, există numeroase produse de acest gen în comerț, care diferă în funcție de gramaj, aromă sau preț. Însă pentru cei care preferă variantele organice și sănătoase, există diverse rețete pe bază de ingrediente naturale extrem de convenabile și ușor de procurat.

Un astfel de produs este ușor de preparat și prezintă o serie de avantaje care merită luate în considerare. Lasă rufele moi, curate și ajută la păstrarea culorilor. Acesta este recomandat în special pentru materialele închise la culoare, dar este util și la curățarea petelor de transpirație, care se văd cel mai bine pe hainele albe.

Spre deosebire de balsamurile din comerț, acest produs organic este excelent pentru mașina de spălat deoarece ajută la îndepărtarea calcarului din apă, dar și a reziduurilor de detergent și a mucegaiului. Întrucât nu conține chimicale dăunătoare pentru mediu sau pentru piele, acesta este o alternativă excelentă pentru persoanele care suferă de alergii sau de sensibilitate acută. Acest balsam de rufe natural este o opțiune minunată pentru înmuierea hainelor bebelușilor și pentru păstrarea lor în condiții optime.

Acest balsam de rufe organic folosește ingrediente simple, precum bicarbonatul de sodiu și oțetul alb, două produse utilizate în întreaga lume ca soluții de curățare naturale. Prin combinarea celor două, obții un balsam eficient care lasă rufele curate și moi.

Ingrediente:

    2 căni apă (500 ml)

    1 cană oțet (250 ml)

    1/3 cană bicarbonat de sodiu (66 g)

    6 picături de ulei esențial, la alegere

Diluează o cană de oțet alb în două părți de apă și toarnă amestecul într-un vas. Adaugă bicarbonatul de sodiu cu atenție. Nu uita că acesta creează un efect efervescent care va fi mai puternic dacă adaugi tot bicarbonatul deodată. Amestecă toate ingredientele cu o lingură până se dizolvă tot. Adaugă apoi picăturile din uleiul esențial preferat, pentru a oferi hainelor un parfum plăcut. Adaugă balsamul în mașina de spălat, la fel cum procedezi și cu produsele din comerț.

Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: