Radu Rotaru, de la sportiv de performanţă la primar de Bălăneşti

Primarul comunei Bălăneşti, Radu Rotaru, este sportiv de performanţă. A practicat handbalul în timpul facultăţii după care timp de 20 de ani a fost director al şcolii din Bălăneşti. Deşi nu mai este la prima tinereţe, de 32 de ani primarul joacă într-o echipă de fotbal la Târgu Jiu, de două ori pe săptămână.

Deşi are în spate o pregătire didactică nu i-a fost deloc greu să preia frâiele unei comune dovadă sunt multe dintre realizările lui ca primar. Ca sportiv, Radu Rotaru a stabilit de-a lungul vieţii numeroase performanţe, a avut ca şi colegi nume mari ale sportului românesc, dar cu toate astea dragostea de satul natal şi de mamă l-a adus în comuna pe care astăzi o gospodăreşte. „Aş fi vrut să fac mai mult decât am făcut până la ora actuală dar totuşi sunt mulţumit aşa. Aici mi-am refăcut casa bătrânească împreună cu soţia dar sunt nemulţumit de felul cum arată comuna, mi-ar fi plăcut să arate mult mai bine. De aceea am şi vrut să fiu primar pentru că şi înainte participam la diverse întâlniri la nivel de comună şi am vrut să am şi eu aportul meu”, a declarat Radu Rotaru, primarul comunei Bălăneşti.

Cea mai mare împlinire a primarului rămân însă cele două fete, una stabilită definitiv în Germania, iar cealaltă la Târgu Jiu, unde îşi are propria afacere. „Am două fete, una m-a părăsit, s-a căsătorit cu un neamţ, s-a mutat în Germania unde lucrează ca asistent social, a terminat la Timişoara, iar cealaltă este la Târgu Jiu, a terminat română-engleză, a lucrat un timp ca translator, iar acum are o afacere. Cea din Germania ne vizitează şi ea dar mergem şi noi la ea când putem”, a declarat primarul din Bălăneşti.

Joacă fotbal alături de doctorul Şerbănescu

Cea mai mare pasiune a primarului, sportul nu a putut fi însă dat uitării. „Am o echipă cu care joc la stadion la Târgu Jiu de două ori pe săptămână, cu prieteni şi cu foşti sportivi de performanţă. Nu mai jucăm la nivel de performanţă pentru că avem o vârstă dar aşa pentru sănătate. Microbul din sport fiind în noi, este lege să ne întâlnim de două ori pe săptămână, de 32 de ani jucăm neîntrerupt. Chiar şi doctorul Şerbănescu face parte din echipă, are 81 de ani şi este un exemplu pentru toată lumea”, a declarat Radu Rotaru.

Şi pentru că îi place natura şi mediul cât mai puţin poluat, primarul Rotaru a accesat şi el programul „Casa Verde”, aşteptând acum să vadă dacă cererea i-a fost sau nu aprobată. „Apa caldă este o necesitate, şi ce poate fi mai bine decât să vină direct de la sursă. E adevărat că trebuie să ai banii aceia la început dar dacă totul merge bine e o mare reuşită”, a precizat primarul Radu Rotaru.   

Vizualizări: 328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: