Concurs inedit la Rânca

Pentru al șaselea an la rând, stațiunea Rânca a organizat o competiție inedită. Este vorba, mai exact, de “Olimpiada jocurilor de iarnă pentru elevii cu dizabilităţi”. Au participat zeci de elevi din mai multe județe. 

Locul I a fost obținut de elevii Şcolii Gimnaziale Speciale Târgovişte. Pe locul al doilea s-au clasat elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu, iar pe locul III, elevii Şcolii Gimnaziale Speciale ,,Sf. Mina” Craiova. 

Câștigători au fost și ceilalți elevi din cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Roșiori de Vede, Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, Vâlcea, CITO Căpuşu de Câmpie, jud. Mureş şi Centrului de Pedagogie Curativă Simeria.

"Necesitatea derulării acestui proiect răspunde la nevoia de recuperare și integrare socială, dar și la depășirea și rezolvarea anumitor bariere ale elevilor noştri, elevi cu dizabilităţi, de a avea propria lor olimpiadă, ei neavând şansa participării la astfel de competiţii alături de elevii din învăţământul de masă, datorită problemelor de sănătate", a spus Simona Sgondea, unul dintre organizatorii acestui proiect.

Competiţia a constat într-o succesiune de jocuri specifice iernii, desfăşurate pe pârtie, lovirea unei ținte cu bulgări de zăpadă, trasee aplicative cu săniuţa, individual și în echipe, orientarea printre jaloane cu sprijinul echipei, acordarea de prim ajutor coechipierului. "Prin intermediul parteneriatelor cu aceste școli, aducem sportul și beneficiile acestuia mai aproape de viața comunității, cu și pentru copiii cu dizabilități intelectuale, putând deveni și ei olimpici speciali", a spus profesoara Roxana Bogdan.

Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Asociația Umanitară Iunona, asociația cadrelor didactice din cadrul C.S.E.I. Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, Salvamont Gorj, Apres-Ski Rânca și Complexul Turistic Panoramic Rânca.

Galerie foto





Vizualizări: 1,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: