Statutul PNL, modificat. Dian Popescu crede că scapă

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis, luni, o serie de modificări la Statut. Una dintre acestea îl afectează direct pe senatorul Dian Popescu, copreşedintele filialei Gorj, deoarece se spune explicit că orice condamnare în primă instanţă pentru fapte comisie cu intenţie atrage după sine suspendarea din calitatea de membru. "Nu voi fi schimbat", dă asigurări Dian Popescu, care spune că statutul trebuie mai întâi aprobat de Consiliul Naţional. "Nu pot fi luate decizii în biroul permanent, ci într-un for statutar, iar până acolo e cale lungă", a explicat Dian Popescu.

Modificările la Statut au fost anunţate de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional s-au luat decizii privind integritatea şi modificările aduse de comisia coordonată de Ludovic Orban, la Statutul PNL.

”În cazul în care, împotriva unui membru al PNL, este dispusă o măsură preventivă, şi aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv sau la domiciliu, în acest caz, persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL”, a anunţat Gorghiu.

Ea a mai arătat că o altă modificare prevede ca atunci când membrul PNL este trimis în judecată, este suspendat din funcţia deţinută în partid.

Pentru situaţia în care repezentantul PNL este condamnat în primă instanţă, Alina Gorghiu a afirmat că s-a lărgit sfera infracţiunilor săvârşite cu intenţie, de la faptele pentru corupţie, la toate faptele săvârşite cu intenţie. În acest caz, persoanei respective îi este suspendată calitatea de membru al PNL.

O altă prevedere nouă este ca, în cazul condamnării definitive a persoanei respective, aceasta să îşi piardă calitatea de membru al partidului şi va fi radiată.

Alina Gorghiu a mai declarat că o altă dispoziţie care nu exista în Statut, iar realitatea ”îi constrânge să discute despre aceste lucruri şi să updateze statutul conform celor întâmplate recent”, este ca ”toate persoanele care sunt susţinute de partid în administraţia centrală, şi împotriva acestora începe urmărirea penală, să îşi piardă sprijinul politic al PNL”.

”Sunt lucruri care ţin de esenţa PNL. Nu vrem să facem deloc rabat de la integritate, etică, de la ceea ce electoratul aşteaptă de la noi, iar acest statut s-a discutat în BPN, astăzi, propunerea va fi înaintată Consiliului Naţional, singurul competent, conform statutului, să voteze aceste modificări, şi va urma calea Tribunalului, pentru ca aceste modificări să fie înregistrate”, a mai explicat Alina Gorghiu.

”Ne-am asumat cu toţii respectarea acelor reforme din noiembrie anul trecut. Cred că nu putem să funcţionăm şi să mai avem un discurs public care să nu fie evidenţiat aşa cum trebuie şi conform aşteptărilor publicului, în Statutul Partidului”, a mai precizat co-preşedintele PNL.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: