Stema unei comune din Gorj, în ședința de guvern

Guvernul are pe ordinea de zi de miercuri un proiect de hotărâre privind aprobarea stemei comunei Glogova. Stema se compune dintr-un scut triunghiular, cu flancurile rotunjite, tăiat.


În partea superioară, pe albastru, se află o clădire văzută frontal, cu parter și etaj, făcând referire la Cula Glogovenilor, monument istoric. Casa este flancată stânga-dreapta de o cruce treflată de aur. Cele două cruci fac trimitere la Bisericile „Sfântul Nicolae”, monumente istorice, din satele Cleșnești și Glogova.


În partea inferioară, pe fond roșu, se află două spice de grâu de aur, ale căror părți inferioare se încrucișează în săritoare, și un vas cu două toarte. Spicele de grâu și vasul indică activitățile specifice zonei – agricultura și olăritul.


Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn crenelat care semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.


Considerată drept adevărata imagine a unei comunităţi rurale, indiferent cât de mică sau cât de mare este aceasta, stema este blazonul şi cartea de vizită a oamenilor ce convieţuiesc pe meleagurile respective.

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: