40% din personalul medical riscă să fie concediat

60% dintre angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat unitatea medicală săptămâna trecută. Ceilalți 40% riscă să fie concediați, le transmite premierul Florin Cîțu celor nevaccinați.

Ministerul Sănătății a publicat luni pe site un proiect de lege, semnat de Cîțu, prin care personalul medical nevaccinat va fi suspendat timp de 30 de zile, iar apoi concediat. Pot scăpa de suspendare doar dacă se vaccinează sau se testează periodic pe cheltuială proprie. Nu este clar ce înseamnă periodic, asta urmând a fi stabilit prin ordin de ministru.

Testarea va fi suportată de angajator doar dacă salariatul face dovada unor afecțiuni care reprezintă contraindicație la vaccinare.

În situația în care personalul din unitățile publice cumulează 30 de zile de suspendare, contractul în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, se arată în proiectul de lege. În unitățile private, suspendarea poate dura mai mult.

Directorii de spitale care nu iau măsurile impuse sunt sancționați cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, sancțiunea putând fi aplicată de DSP.

Galerie foto



Vizualizări: 4,861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: