Tot mai mulți funcționari își câștigă drepturile în instanță

Bibliotecara șefă din Motru a dat primăria în judecată pentru recalcularea indemnizațiilor de concediu pe ultimii trei ani.

Maria Bărbăcioru a solicitat includerea în concediu și a celor două sporuri primite, obținute în baza unor sentințe judecătorești. Este vorba de sporul pentru condiții vătămătoare și cel de confidențialitate.


Bărbăcioru lucrează din vara anului 1999 la Biblioteca Municipală Motru. Iar din 2017 este bibliotecar responsabil.


Primăria a refuzat să-i achite diferența de bani, dar Tribunalul Gorj i-a admis cererea. „Obligă pârâta UAT Motru să calculeze și să plătească reclamantei diferențele de indemnizație de concediu de odihnă, rezultate din stabilirea acestei indemnizații pentru perioada 2018-2021 prin luarea în considerare și a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă, respectiv a sporului de confidențialitate de care a beneficiat reclamanta. Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtei la calcularea pe viitor a indemnizației de concediu cu luarea în considerare a sporurilor respective. Sentință executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj”, potrivit sentinței date la începutul acestei luni.

În motivare, instanța a arătat că bibliotecara face parte din personalul bugetar contractual și îi sunt aplicabile dispozițiile O.G. nr.10/2008 în privința modului de calcul al indemnizației de concediu.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: