Așteaptă surse de finanțare pentru proiecte de milioane de euro

Autoritățile locale din comuna gorjeană Telești stau bine la capitolul proiecte, numai că finanțările întârzie să apară. Vorbim de investiții de milioane de euro pentru care s-au depus proiecte încă de anul trecut și care trebuie actualizate în funcție de programele de finanțare lansate de Guvern.

Comuna Telești se numără printre localitățile din Gorj care nu duc lipsă de proiecte, ci de bani pentru realizarea acestora. La Telești ar trebui să ajungă milioane de euro, asta dacă Guvernul ar debloca finanțările.

”Avem foarte multe proiecte realizate pentru care așteptăm finanțare. Unele au fost depune pentru finanțare, dar se pare că acum trebuie reactualizate pentru că au fost depuse încă de anul trecut și nu se mai încadrează la acele programe guvernamentale. De exemplu, avem proiectul de gaze în valoare de 4.500.000 de euro, avem un proiect pentru asfaltare în valoare de 2.500.000 de euro, mai avem un proiect mai mic pentru reabilitarea și modernizarea primăriei în valoare de 200.000 de euro și unul pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului din comună de 150.000 de euro. Au fost depuse la CNI, acum trec unele pe un alt program de finanțare și trebuie să și actualizăm din proiecte”, a declarat primarul Romulus Bîldea.

Autoritățile locale din comuna Telești lucrează acum și la un proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în toată comuna. În prezent numai satul Buduhala beneficiază de această utilitate.

Vizualizări: 1,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: