Ştirea falsă cu Cioloş-Soroş, pe un site din Târgu Jiu

Site-ul care a publicat ştirea conform căreia Dacian Cioloş, premierul României, este fiul nelegitim al miliardarului George Soros, este găzduit pe serverul deţinut de o persoană din Târgu Jiu. Iniţial, jurnalistul Lucian Mândruţă scris pe blogul său că site-ul exclusiv24.ro este al firmei Maserati Construct, deţinută de senatorul Dian Popescu. Ulterior, Hotnews.ro a scris că pe acelaşi server erau şi site-urile lui Dian Popescu, dar şi cel care a răspândit informaţii false. Dian Popescu a declarat că este o coincidenţă şi că nu este site-ul său.

Senatorul Dian Popescu a declarat că site-ul care a publicat ştirea falsă cu Cioloş care ar fi fiul lui Soros nu este al lui şi nu are legătură cu acest subiect. Pe acelaşi hosting sunt găzduite site-urile lui Dian Popescu de la firmă, blogul personal sau cel de la Hotel Sara. Ştirea cu Cioloş-Soros a fost distribuită pe facebook de persoane din anturajul senatorului Dian Popescu. Senatorul a declarat că singura legătură este serverul pe care sunt mai multe site-uri, ale lui, dar şi exclusiv.24.ro. "Site-ul nu este al meu. Există un loc unde sunt depozitate zeci de site-uri. Nu este nicio legătură. Este un hosting, este un loc unde sunt toate site-urile, este un singur IP. Site-ul nu este al meu, între firma mea și site nu este nicio legătură. Este o coincidenţă. Eu nu mă ocup cu chestii din astea mărunte. Nici mie ca politician nu îmi convine să se scrie știri false despre mine", a declarat Dian Popescu.
Serverul ar fi deţinut, scrie Hotnews.ro, de Progemisoft SRL-D, care ar fi al lui Antonio Eftemie. Ulterior şi reprezentanţii site-ului au avut un punct de vedere. Au spus că au dorit să demonstreze cum poate fi manipulat publicul cu ştiri „senzaţionale“. "Exclusiv24.ro a iniţiat un experiment cu doar câteva zile înainte de alegeri pentru a demonstra cât de uşor se poate manipula electoratul, dar mai ales susţinătorii unor candidaţi. Un banal articol, scris de un tânăr în stil fabulistic aşa cum se precizează şi în site, a provocat o adevărată isterie pe social-media. (...) Sunt şi cazuri în care articolul a fost folosit ca propagandă pentru anumite partide politice. Noi nu asta ne-am propus, ci să demonstrăm cât de uşor se manipulează opinia publică. Asta face social-media, asta se întâmplă când eşti prea pătimaş şi nu treci totul prin filtrul gândirii. Noi nu atacăm persoane sau partide, ci am taxat naivitatea", a redat hotnews.ro.
CE SPUNE CIOLOŞ
Premierul Cioloş a comentat, amuzat, ştirea potrivit căreia ar fi fiul lui Soros. "Aşa cum îl cunosc eu pe român, e suficient de inteligent şi cu simţul umorului ca să guste gluma asta care miroase a prostie crasa din partea celor care au impresia că pot să-i prostească pe oameni cu aberaţii din astea", a afirmat Dacian Cioloş la Digi FM. Dacian Cioloş a mai spus, ironic, că le va lăsa moştenire miliardele lui Soros celor care vor dovedi că este fiul său nelegitim.
CINE E SOROS
George Soros este un miliardar care a sponsorizat mai multe organizaţii nonguvernamentale din Europa de Est.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: