Strămutații de la Câmpu Mare vor avea apă în două luni

Una dintre problemele sinistraților de la Albeni se va rezolva în această toamnă. Cele câteva sute de familii care locuiesc la Câmpu Mare vor avea apă la robinete. Lucrarea va fi gata în cel mult două luni.

Odată cu punerea în funcţiune a noului bazin de apă se va suplimenta debitul întregii comune. Proiectul are o valoare de 1,9 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Din luna noiembrie, cel târziu, sinistrații trebuie să beneficieze de apă curentă.  „Tot promite firma care a câștigat licitația că va încheia lucrările la sfârșitul acestei luni. Lucrările merg binișor, dar nu cum  mi-aș dori eu. Firma a intrat în insolvență, însă este insolvență cu reorganizare. De finalizat, se vor finaliza lucrările. Autorizația expiră la sfârșitul lunii octombrie, deci lucrările trebuie să fie gata până atunci”, a explicat primarul Ionuț Stan.

Aproape opt ani a lucrat fosta conducere a Primăriei Albeni la acest proiect, însă lucrările au demarat extrem de dificil. Chiar dacă firma care se ocupă de introducerea sistemului de alimentare cu apă a intrat în insolvență, primarul a dat asigurări că lucrarea va fi dusă la bun sfârșit. Strămutații din Seciuri beau apă de la pompa stradală.

În Câmpu Mare au fost strămutate câteva sute de gospodării din Roşia de Amaradia şi din alte localităţi gorjene afectate de alunecări de teren.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: