Drumul de la Dobriţa, modernizat şi lărgit după 25 de ani

Drumul judeţean ce duce la Spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa este  modernizat după circa 25 de ani. Starea drumului este deplorabilă, fiind un coşmar mai ales pentru pacienţii şi salariaţii sanatoriului TBC, care îl tranzitează de mai multe ori pe zi. Investiţia este programată a fi finalizată la 30 octombrie 2017, constructorul anunţând deja că lucrările sunt complexe, pentru că se încearcă şi o lărgire a drumului în curbe.

Drumul de la Dobriţa are în prezent o lăţime maximă de 3,20 metri, pe unele porţiuni fiind un drum extrem de îngust, aşa că principala grijă a constructorului este să-l lărgească şi să-l asfalteze. Autorităţile judeţene spun că este o investiţie din bugetul propriu al judeţului, pe contractul cadru atribuit în 2016 unei asocieri de firme, printre care Ydail Construct şi Metalcolect. Investiţia este de aproape 1,7 milioane lei. „Se lucrează intens, acest drum va fi reabilitat cu un covor asfaltic, cu elemente de siguranţă, vor fi porţiuni unde va avea aproape 5,60 metri lăţime. Vor fi opt puncte de întâlnire pe o lungime de patru kilometri”, a declarat Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Constructor: Apar lucrări neprevăzute

Vineri, constructorul era la datorie, fiind vorba de un drum de patru kilometri care trebuie finalizat până la 30 octombrie. Au apărut deja şi primele lucrări neprevăzute şi vor mai fi şi altele, spune constructorul. „Apar şi lucrări neprevăzute, cum ar fi burduşiri, decolmatări, tăieri de cavaliere, altele decât cele care au fost prinse în contract şi încercăm să scoatem un drum cu care să nu ne fie ruşine. Aici nu s-a intervenit de circa 25 de ani şi va trebui să demonstrăm că merităm să facem lucrări. Sunt angrenaţi un număr de 60 de oameni în tot fluxul tehnologic. Încercăm să aducem drumul la o lăţime minimă de patru metri şi cu opt refugii de încrucişare. Săptămâna viitoare începem turnarea primului strat de asfalt”, a declarat Mihai Puiu, administratorul SC Metalcolect Târgu Jiu.

Singura cale de acces la spital

Motive de bucurie au mai ales salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa care tranzitează acest tronson de drum şi de câte patru ori pe zi. „Având în vedere că este singura cale de acces către spital, e un obiectiv de importanţă majoră, atât pentru pacienţii care urcă la unitate, cât şi pentru comunitatea locală din satul Pârvuleşti, comuna Stăneşti. Pe drumul acesta nu s-a mai intervenit major de vreo 25 de ani, din 1992 când s-a turnat covor asfaltic”, a declarat Nelu Ciochină, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa.

Vizualizări: 1,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: