Studenţii de la UCB, la studii în străinătate

Mai mulţi studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu se pregătesc să înceapă anul universitar în ţări ca Franţa sau Grecia. Tinerii vor pleca prin programul de studii ERASMUS, iar o parte din costurile de subzistenţă specifice ţării de destinaţie vor fi suportate de către Comisia Europeană.

Zece studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu care au avut rezultate bune la învăţătură au obţinut o bursă în străinătate. Doi dintre aceştia au plecat în urmă cu câteva zile în Franţa urmând ca ceilalţi opt să ia drumul spre Grecia pe 19 septembrie. Pe întreaga perioadă de şedere în Grecia sau Franţa studenţii vor primi câte 300 de euro de la Comisia Europeană pentru a acoperi o parte din cheltuielile de cazare şi mâncare.

„Am avut o medie bună“

Dumitru Negomireanu, de 21 de ani, din Târgu-Jiu, este unul dintre studenţii care vor pleca în această lună la studii în străinătate. El este student în anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, specializarea Contabilitate. A învăţat mult pentru a avea media anuală peste 9, iar roadele le culege acum. „Dumi“, aşa cum îi spun prietenii, a mai fost plecat în altă ţară, nu la studii, ci la muncă. El a lucrat o vară întreagă în agricultură în Germania şi ştie cât de greu este să fii departe de casă, astfel că nu se desparte pentru prima dată de familie. „Prima dată a fost doar din impuls, iar apoi m-am gândit că poate merită. E o şansă care mi se acordă. Am avut o medie bună şi am trecut cu brio de interviul în limba Engleză. Sper să obţin rezultate la fel de bune ca în România şi în Grecia”, spune Dumitru Negomireanu.

Studiile în străinătate, o şansă în plus

Alina Stan, de 20 de ani, din Tg-Jiu, se numără şi ea printre studenţii care vor studia un semestru în altă ţară. Pentru ea este o experienţă nouă, pentru că nu a mai fost plecată vreodată din ţară. A visat să ajungă în Franţa, dar a ales Grecia pentru a fi împreună cu prietena ei care face şi ea parte din grupul de bursieri. “Mă bucur extrem de mult că am obţinut această bursă. Consider că şansele de a avea un viitor mai bun sunt mai mari dacă voi avea studii în străinătate, cred că mă va ajuta să-mi găsesc mai uşor un serviciu. Nu ştiu dacă după terminarea facultăţii voi pleca în altă ţară, rămâne de văzut, deşi nu ar fi o idee rea” spune Alina.

Pleacă şi profesorii

Nu doar studenţii de la Universitatea „Constantin Brancuşi” vor pleca pentru câteva luni din România ci şi profesorii lor. 12 profesori universitari  vor preda studenţilor din Italia, Cehia, Polonia, Franţa, Grecia şi Turcia.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: