Casele din Cojani, afacerea sinistraţilor

Sinistraţii din Cojani refuză şi acum, după doi ani, să se mute în casă nouă. Viceprimarul din localitate, Ion Fugaru, îi suspectează pe aceştia că aşteaptă să treacă 5 ani de când le-au primit de la Guvern ca să le vândă. Doi ani au trecut astfel că oamenii trebuie să mai aştepte trei ani şi vor putea încasa circa 800 de milioane de lei vechi, preţul la care este estimată o casă la Cojani.

60 de familii din oraşul Târgu-Cărbuneşti nu au unde să locuiască în timp ce 22 de case nou-nouţe, construite pentru sinistraţi, sunt neocupate. Viceprimarul a încercat să dea aceste case celor care au într-adevăr nevoie, dar s-a izbit de un refuz. „Am luat legătura cu reprezentanţii ministerului să preluăm noi casele care nu sunt locuite, dar ni s-a spus că nu se poate, că sunt date nominal prin hotărâre de guvern. Şi uite aşa Primăria Târgu-Cărbuneşti a dat teren gratis, guvernul bani, iar după 5 ani aşa-zişii sinistraţi le pot vinde, adică vor scoate banii frumoşi din aceste locuinţe”, spune Fugaru.

Peste o sută de cereri pentru casă

Oraşul Târgu-Cărbuneşti se confruntă cu o criză acută de locuinţe. Peste 60 de familii nu au unde să stea, iar 180 de tineri au depus cereri pentru o casă. „Avem multe familii nevoiaşe care nu au unde să stea. Familii cu copii mici care nu au un acoperiş deasupra capului. Sunt cazuri în care stau patru familii într-un apartament cu două camere. Plus că mai sunt şi tineri care vor şi ei o locuinţă”, spune viceprimarul Ion Fugaru.

Dacă unii nu au unde să locuiască, alţii nu vor să se mute în locuinţe noi. Este vorba de 22 de familii de sinistraţi care nici acum nu s-au mutat în casele construite de guvern la Cojani. „Ne confruntăm cu o lipsă acută a locuinţelor sociale, dar cu toate astea avem 22 de case din cele 59 construite la Cojani, care nici la ora actuală nu sunt ocupate. Cei care ar trebui să se mute aici sunt bătrâni care spun că vor să moară acolo unde s-au născut”, susţine Fugaru.

800 de milioane de lei vechi, o casă în Cojani

Fugaru spune că locuinţele de la Cojani pot fi vândute după 5 ani de când au fost predate sinistraţilor. „O locuinţă este estimată undeva la 800 de miliaone de lei vechi. Beneficiază de toate utilităţile, inclusiv de drum asfaltat”, a adăugat Fugaru.

Cele 22 de locuinţe care sunt neocupate riscă să se degradeze, pentru că „orice casă în care nu stă nimeni se degardează în timp” susţine viceprimarul.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: