Studenții UCB, vicecampioni naționali. Au pierdut la loteria penaltiurilor!

Echipa de fotbal a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu este vicecampioană națională. Joi, 13 aprilie, s-a disputat finala Campionatului Național Universitar de Fotbal, competiție ce s-a desfășurat la Cluj Napoca. Echipa UCB a ajuns în finală cu cea a Universității de Vest din Timișoara. Partida s-a încheiat nedecis, cu scorul de 1-1, însă echipa UCB a pierdut la loviturile de la 11 metri.

Echipa de fotbal a UCB a fost una dintre cele opt participante la Campionatul Național Universitar de Fotbal, care a avut loc în perioada 10-13 aprilie, la Universitatea „Babeș Bolay” din Cluj Napoca.  La cea de a treia ediție a campionatului, echipa târgujiană a facut parte din seria a II-a, împreună cu echipele Universității Politehnica din Timișoara, Universității din Oradea și Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.

Fotbaliștii UCB au câștigat toate cele trei meciuri din grupă, calificându-se în finala campionatului. Au învins în primul meci echipa Universității Politehnica din Timișoara, cu scorul de 1-0, în al doilea meci au trecut de Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, cu scorul de 5-0, iar în finala grupei au câștigat cu scorul de 1-0, învingând echipa Universității din Oradea. În Joia Mare, echipa UCB a disputat Finala Campionatului Național Universitar de Fotbal în compania Universității de Vest din Timișoara. Meciul s-a încheiat la egalitate, dar fotbaliștii de la UCB au pierdut la loviturile de departajare. „Este o performanță mare. Avem ghinion la penalti, și în Croația s-a întâmplat la fel. Loteria de la 11 metri... Anul acesta sunt vicecampioni”, a declarat profesorul UCB, Sorin Ghimiși.

Cei 15 studenți fotbaliști au fost pregătiți de antrenorii Daniel Chivu și Bogdan Chiriac. Fotbaliștii UCB s-au clasat în 2016 pe locul al treilea la Campionatul Național Universitar de Fotbal, iar în 2015 au fost campionii ediției.

Vizualizări: 1,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: