Pandurii, la un punct de retrogradare

Planul de insolvenţă al gorjenilor prevede că jucătorii şi chirografarii şi-ar recupera integral restanţele. Totul se poate prăbuşi dacă echipa retrogradează. Vechile datorii ar urma să fie plătite astfel: 10% în primul an, 40% în al doilea, 50% în al treilea.

Datoriile către fotbalişti şi antrenori, cele dinaintea intrării în insolvenţă, dar şi chirografarii, urmează să fie achitate în proporţie de 100%, conform planului de reorganizare aprobat recent de judecătorul sindic. Asta dacă Pandurii rămâne în Liga 1. Pandurii are mari probleme cu banii deoarece CE Oltenia nu mai finanțează echipa, iar sursele de finanţare se bazează însă, în proporţie de peste 80%, pe drepturile TV din Liga 1. Pandurii este pe locul 6 în play-out, la numai un punct de locul 7, care ar însemna retrogradarea directă.

Condescu: „Sunt optimist”

Printre cei care au de recuperat mulți bani de la Pandurii este și Marin Condescu, 4,5 milioane de lei. O parte din aceşti bani, 756 de mii de lei, sunt însă în litigiu, pe rol fiind un proces penal prin care Pandurii şi Complexul Energetic Oltenia (CEO) figurează ca părţi civile, iar Condescu şi Viorel Temelescu, fostul său colaborator, sunt acuzaţi de spălare de bani. „Aşa cum am promis, jucătorii şi antrenorii îşi vor recupera toţi banii. Eu sunt optimist. Nu vom retrograda şi vom găsi şi alte surse de finanţare, iar planul de reorganizare va fi fezabil”, a declarat Marin Condescu, membru în AGA la Pandurii din partea sindicatelor. Datoriile de la masa credală la Pandurii se ridică la 29 de milioane de lei.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: