SUA: Procurorul general, în opoziție cu Obama

Președintele american Barack Obama se confruntă din nou cu o opoziție în cadrul administrației sale - de data aceasta din partea procurorului general Loretta Lynch - în legătură cu planurile sale care vizează închiderea centrului de detenție de la Guantanamo, au informat oficiali importanți din cadrul administrației americane, relatează Reuters.

Lynch, un fost procuror federal numit de Obama în urmă cu doi ani pentru a conduce Ministerul de Justiție, se opune unei propuneri susținute de Casa Albă care le-ar permite deținuților de la Guantanamo să pledeze vinovat la acuzația de terorism în instanțele federale prin videoconferință, au precizat oficialii.

În ultimele trei luni, Lynch a intervenit de două ori pentru a bloca propuneri ale administrației asupra acestui subiect, susținând că acestea ar încălca normele de procedură penală.

Oficiali de la Casa Albă au confirmat că președintele Obama sprijină propunerea, însă președintele nu a dorit să treacă peste obiecțiile lui Lynch.

Dintre cei 80 de deținuți rămași la Guantanamo, circa 30 au primit acordul pentru a fi transferați către țări terțe. Ce mai mulți dintre aceștia urmează să fie eliberați de la Guantanamo în următoarele săptămâni, au afirmat oficiali ai administrației. (A.A.)

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: