Zeci de copii morți în deșert

În apropierea graniţei dintre Niger şi Algeria, autorităţile au descoperit 34 de cadavre ale unor migranţi, printre care se numără şi 20 de copii, abandonaţi în mijlocul deşertului Sahara. Aceştia au fost găsiţi în apropierea oraşului Assamakka, un mic centru urban ridicat în deşert, scrie BBC.

Ministrul de Interne al Nigerului, Bazoum Mohammed, a susţinut că cel mai probabil migranţii au murit de deshidratare, după ce au fost abandonaţi de traficanţii care îi ajută pe africanii sub-saharieni să traverseze deşertul. Nigerul se află pe o rută migratorie care face legătura dintre Africa Sub-Sahariană şi Europa.

Mohammed a precizat că printre adulţii decedaţi se numără nouă femei şi cinci bărbaţi, alături de 20 de copii. Migranţii au murit de sete între 6 şi 12 iunie. De asemenea, două victime au fost idendificate drept cetăţeni ai statului Niger.

Organizaţia Mondială a Migraţiei (IOM) susţine că numărul celor care au traversat zona aridă a Nigerului, doar anul trecut, se ridică la peste 120.000 de persoane.

Mii de imigranţi ilegali au traversat teritoriul algerian în ultimii ani, cei mai mulţi din Mali şi Niger. Traficanţii de migranţi au încercat să evite teritoriul libian, după ce acesta a fost cuprins de haos. (N.S.)

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: