Subvenţii pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii

Întreprinderile mici şi mijlocii din judeţul Gorj vor primi subvenţii dacă vor angaja absolvenţi din promoţia 2014, în cadrul unei Scheme de ajutor de minimis- „Locuri de muncă subvenţionate”. Este vorba despre absolvenţi cu studii superioare sau medii, cu sau fără diplomă. Aceste ajutoare de minimis acoperă cheltuielile salariale ale IMM-urilor pe o perioadă de minim 6 luni şi maxim 12 luni. Oferta a fost prezentată la Târgu Jiu de un reprezentant al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Craiova.

Un reprezentant al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Craiova a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social care a avut loc ieri la sediul Instituţiei Prefectului. Acesta s-a întâlnit cu autorităţile şi cu reprezentanţi ai mediului privat pentru a-i sfătui pe întreprinzători să beneficieze de Schema de ajutor de minimis „Locuri de muncă subvenţionate”. Durata schemei este de 12 luni de la semnarea contractelor şi vine în sprijinul întreprinzătorilor care angajează absolvenţi ai promoţiei 2014. Potrivit reprezentanţilor OTIMMC, suma maximă a subvenţiei acordate pentru salariul net este de 900 de lei/lună pentru studii medii şi 1300 de lei/lună pentru studii superioare.  „Ajutorul de minimis se acordă angajaţilor prin intermediul IMM-urilor sub formă de sume nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor salariale complete cu angajaţi noi în limita a 1575 lei/lună pentru studii medii şi 2328 lei/lună pentru studii superioare, pe o durată de minimum 6 luni şi maximum 12 luni. Pot fi angajaţi absolvenţi cu sau fără diplomă. IMM-urile care beneficiază de subvenţii au obligaţia să menţină posturile subvenţionate după finalizarea perioadei de acordare a subvenţiei, pentru o durată de cel puţin egală cu perioada de acordare a subvenţiei”, a declarat Radu Mihai Ghinea, reprezentant OTIMMC Craiova.

Acesta a mai precizat că numărul de posturi care pot fi subvenţionate diferă în funcţie de categoria IMM. „Pentru microintreprinderi se subvenţionează 3 locuri de muncă nou create; pentru intreprinderile mijlocii-7 locuri de muncă nou create şi pentru intreprinderile medii-15 locuri de muncă nou create”, a mai precizat Radu Mihai Ghinea.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: