CE Oltenia vrea să cumpere Ureserv Jilţ

Complexul Energetic Oltenia vrea să cumpere Ureserv Jilţ pentru a îmbunătăţi activitatea Unităţii de Servicii Mentenanţă. Ureserv este o societate cu sediul în Mătăsari, cu o vechime de peste 20 de ani în activităţi de reparaţii şi unul dintre prestatorii de servicii ai CE Oltenia. Atelierele Ureserv au aparţinut în urmă cu mulţi ani companiilor miniere, dar au fost externalizate.

Unitatea de Mentenanţă din cadrul CE Oltenia este condusă de Gheorghe Smărăndoiu, care are în subordine 700 de angajaţi. Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, a declarat că Direcţia de mentenanţă se compune dintr-o unitate de producţie şi o unitate de reparaţii în cariere. „Reparaţiile în carieră constau în reparaţiile mecanice ale excavatoarelor şi o parte de producţie, astfel încât piesele care vin din cariere de la excavatoare să fie prelucrate în atelierele proprii“, explică acesta. El a mai dezvăluit că CE Oltenia are în plan preluarea fostului Ureserv de la Jilţ. „Suntem în discuţii cu o comisie pentru a prelua fostul Ureserv de la Jilţ, atelier cu toate dotările, tocmai pentru a putea să ne desfăşuram activitatea în condiţii foarte bune“, a declarat Antonie.

Contactat telefonic, directorul general al Ureserv, Marin Crîngureanu, a confirmat discuţiile pentru preluarea societăţii de către CE Oltenia. Crîngureanu a mai spus că atelierele Ureserv sunt în cadrul carierelor şi că CE Oltenia ar avea nevoie de ele pentru extinderea lucrărilor de mentenanţă. Directorul Crîngureanu a mai declarat că Ureserv are 25 de angajaţi şi mulţi acţionari. „Sunt discuţii într-adevăr, dar nu este nimic concret. (...) Avem 25 de angajaţi. Lucrurile merg prost. Ca toţi prestatorii. Ştiţi vreunul căruia să-i meargă bine? Avem contracte, dar mici, pentru salariaţii noştri“, a explicat acesta, confirmând că preluarea unităţii s-ar face cu tot cu angajaţi.

INVESTIŢII

Directorul Antonie a precizat că se fac investiţii în utilaje. „În anul  2013 am investit 588.513 lei, iar în 2014 este în curs de investiţie o sumă de 2.648.800 lei, reprezentând: scule, dispozitive,  instalaţii de vulcanizat benzi, absolut tot ce este necesar pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea, să apelăm cât mai puţin la alţii din afară pentru a ne rezolva problemele“, a explicat acesta într-un interviu dat pentru ziarul companiei.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: