CE Oltenia a înfiinţat o nouă unitate

La nivelul CE Oltenia a luat naştere o nouă unitate. Este vorba de Unitatea de Închidere Conservare Motru, ce a fost creată după închiderea Minei Motru. Mare parte din angajaţii de la subteran au fost preluaţi în această unitate şi numai câţiva au fost trimişi să presteze activitate la alte unităţi miniere. Cu toate că fostul director al minei, Vasile Râbu, anunţa că activitatea de producţie în subteran la Motru va fi sistată luna aceasta, mina a fost închisă încă din luna iulie.

Unitatea de Închidere Conservare Motru se ocupă de închiderea şi conservarea gurilor de mină din bazinul Olteniei, în afară de Mina Tehomir, care este în bazinul Jilţ Sud şi care este singura unitate de subteran care încă mai funcţionează pe partea de producţie. Mina Motru a fost închisă acum trei luni, spune şeful unităţii, Adrian Giurcău.  „Mina Motru s-a desfiinţat prin hotărârea 39 a Directoratului din 31 iunie 2014. Cu data de 1 iulie s-a înfiinţat Unitatea de Închidere Conservare Motru. Unitatea noastră a preluat toate gurile de mină care sunt în închidere-conservare, Horăşti, Ploştina, Zegujani, Urdari, Albeni, Lupoaia. Angajaţii se ocupă de lucrări de închidere şi conservare la gurile acestea de mină în continuare, iar la Ploştina unde mai era activitate de producţie până la 30 iunie, acolo se recuperează toate utilajele, complexele mecanizate, combinele, benzile, şi se scot la suprafaţă şi le redistribuim către mina Tehomir de la Jilţ Sud. Noi acum derulăm două contracte prin Conversmin, unul la Zegujani şi unul la Ploştina Sud”, a declarat Adrian Giurcău, şeful Unităţii de Închidere Conservare Motru.

La Mina Motru prestau activitate 303 angajaţi. Mare parte din aceştia au fost cooptaţi în cadrul Unităţii de Închidere Conservare Motru. Alţii au fost dirijaţi către carierele din zonă, dar şi la Mina Tehomir. Conducerea unităţii spune că nu s-au făcut modificări în privinţa salariilor angajaţilor. „Oprindu-se activitatea de producţie şi desfiinţându-se Mina Motru şi înfiinţându-se Unitatea de Închidere şi Conservare eu am fost nominalizat în aceeaşi hotărâre de Directorat şef de unitate. În ceea ce priveşte personalul, se regăsesc tot cei de la mină cu excepţia a vreo patru care au fost redistribuiţi la Cariera Lupoaia, 3 la ELCFU, la calea ferată, şi 2-3 la Tehomir, la Jilţ Sud. Acum avem 11 care au depus dosarele de pensionare şi la 3 li s-a aprobat ieşirea la pensie. Nu s-a umblat la salarii. În afară de Ploştina, care lucrau la producţie, la abataje, şi acum lucrează la demontare, activităţile au fost aceleaşi”, a precizat şeful Unităţii de Închidere Conservare Motru.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: