Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Suc de legume care elimină metalele grele din corp

Metalele grele care cauzează cel mai frecvent probleme de sănătate sunt mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de țigară) și fierul. Alte metale periculoase sunt: aluminiu, antimoniu, crom, cobalt, cupru, mangan, seleniu, staniu, taliu și uraniu.

Numărul intoxicațiilor cu metale grele a crescut simțitor în ultimele decenii. Aceste intoxicații sunt cauza majoră a: dezechilibrelor hormonale, cancerelor, disfuncțiilor tiroidiene, tulburărilor neurologice, alergiilor alimentare și depresiei. Metalele grele pătrund în organism cel mai adesea prin alimentaţie, aer, apă sau pur și simplu pot fi absorbite prin piele.

Detoxifierea la nivel de celulă este foarte importantă și tocmai de aceea se recomandă consumul unei alimentații sănătoase, cu produse naturale și cât mai des posibil nepreparate termic.

Sucul pentru detoxifierea de metale grele din corp se prepară din următoarele ingrediente:

- 1 sfeclă roșie mare sau 2 bucăți mai mici

- 1 mână varză kale

- 2 tulpini de țelină (cu tot cu frunze)

- 1 castravete mediu/ 2 castraveți mici

- 1/2 lime

- 1 mână pătrunjel proaspăt

- 1 mână coriandru proaspăt

- 2 cm ghimbir

- 1-2 linguri semințe de chia (opțional)

Modul de preparare: Spălați bine legumele și verdețurile şi treceți toate ingredientele (cu excepția semințelor de chia) prin storcătorul de fructe și legume. În cazul în care nu aveți storcător, puteți utiliza blenderul, însă va fi necesar să adăugați puțină apă, iar apoi să strecurați sucul rezultat.

Dacă doriți să adăugați semințe de chia, o puteți face după prepararea sucului, lăsându-le să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute în acesta.

Semințele de chia conțin fibre solubile în apă, care le conferă o consistență gelationoasă, ce are tocmai rolul de a absorbi toxinele din tractul digestiv, ajutând astfel la detoxifierea organismului.

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: