Mască de față cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are multe beneficii pentru pielea noastră. Acest compus alb, solid, cristalin este obținut dintr-un mineral natural numit natron. Atunci când este utilizat corect, acționează ca un exfoliant natural, este antiseptic, antiinflamator și antibacterian. În plus, bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea pH-ului prin conținerea de compuși alcalini și se știe că este utilizat în măști pentru a preveni ridurile de pe piele. Pentru a le prepara, sunt suficiente doar o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de ulei de cocos. 
 

 
Ca prim pas pentru a face o mască de casă cu bicarbonat de sodiu, trebuie să topiți uleiul de cocos într-o baie de apă (dacă este solid) și apoi să-l amestecați bine cu bicarbonatul de sodiu. Când aveți un amestec omogen de ambele consistențe, aplicați masca pe gât și pe față, spălată anterior cu un săpun facial. Faceți-o cu masaje circulare și lăsați-o să acționeze 10-15 minute și apoi îndepărtați-o cu apă caldă. Drept urmare, veți obține o piele netedă și proaspătă, fără riduri sau linii de expresie. 

O altă mască naturală cu bicarbonat de sodiu care o poate completa pe cea anterioară este cea care include sucul unei jumătăți de lămâie. Rețeta sugerează adăugarea unei linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, sucul unei jumătăți de lămâie și apoi amestecarea ingredientelor. Odată obținută consistența, se solicită udarea amestecului cu o dischetă de bumbac și glisarea acestuia în zona în care există riduri, lăsând lichidul să se odihnească timp de 5 minute. Ca ultim pas, îndepărtați masca cu multă apă caldă și un prosop specific pentru acea zonă a feței. 

Da, bicarbonatul de sodiu a fost întotdeauna un produs natural, cu multe beneficii. Textura sa granuloasă, de exemplu, exercită o ușoară acțiune exfoliantă care ajută la trasarea celulelor moarte de pe pielea noastră (de la față la gât). Pe lângă regenerarea pielii, bicarbonatul de sodiu elimină petele și uniformizează tonul pielii noastre. În același mod, o mască naturală cu bicarbonat de sodiu aduce luminozitate feței doar prin aplicarea ei o dată pe săptămână. Va avea ca rezultat o piele cu o strălucire naturală.

Între timp, proprietățile sale antiseptice fac ca bicarbonatul de sodiu să elimine impuritățile pielii, cum ar fi coșurile sau punctele negre într-un timp foarte scurt. 

Alte calități ale bicarbonatului de sodiu pe piele este că ajută la echilibrarea pH-ului său, ceea ce se traduce și printr-o reglare a producției de sebum și, prin urmare, o scădere a acneei, în special în zona T (frunte, nas și bărbie).

Acest exfoliant natural luminează, de asemenea, zonele întunecate ale pielii, cum ar fi axile, inghinale, coatele sau genunchii, precum și picioarele aspre și înmoaie cuticulele de pe mâini. În acest fel, va fi un mare aliat atunci când faci o manichiură de acasă. La fel, puterea sa antibacteriană servește ca un deodorant natural și astfel neutralizează mirosul corporal. 

Nu există nicio îndoială că bicarbonatul de sodiu este un aliat util. Acum știm că, dacă îl folosim într-o mască corectă și pentru timpul necesar, poate reduce la minimum liniile de expresie sau ridurile de pe față cu doar câțiva pași și ingrediente de bază. Acum este momentul să fii cu el în fața oglinzii, să realizezi mixul precis și să vezi beneficiile acestuia. 

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: