Sfaturi simple pentru a întări imunitatea toamna

Când se apropie sezonul rece ar trebui să fim cu toţii preocupaţi de întărirea sistemului imunitar. Acest lucru se poate realiza destul de uşor dacă respectaţi câteva sfaturi simple din partea specialiştilor.

Prima lună de toamnă a sosit deja, iar gripa și răceala încep să devină probleme la ordinea zilei. Aerul devine mai uscat și aspru, iar vântul va fi din ce în ce mai rece, odată ce temperaturile scad. Schimbările sunt normale, însă nu de fiecare dată organismul le resimte așa cum ar trebui, ci de multe ori corpul uman este afectat.

Specialiştii recomandă o serie de paşi de urmat ca să îți întărești sistemul imunitar în plină toamnă.

Detoxifiere cu ajutorul fructelor și legumelor este perfectă şi se poate realiza toamna când este cel mai bun moment pentru curățarea corpului. Sistemul imunitar va fi revitalizat și va face altfel față schimbărilor de temperatură. O detoxifiere se face prin creșterea regulată a aportului de fibre și integrarea în dietă a plantelor cu efect laxativ, și depurativ.

Şi vitaminele şi mineralele te vor ajuta să sprijini sistemul imunitar. În această perioadă, cea mai bună este vitamina C, care este cel mai important nutrient pentru sistemul imunitar.

Există o serie de plante bune pentru a întări sistemul imunitar şi care te ajută să sprijini corpul în lupta pentru creșterea imunității. Consumă usturoi, deoarece este eficient împotriva a zeci de bacterii, orz, echinaceea etc.

 Ţine cont foarte mult de minim opt ore de somn pe care trebuie să le dormi pe noapte. Mai mult, consumă zilnic cei doi litri de apă esențiali în procesul de detoxifiere și formează-ți bolul alimentar pe baza fructelor și legumelor pe care toamna ți le oferă.

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: