Cabinet privat de psihiatrie pentru consiliere pre și post natală

Femeile însărcinate așteaptă de obicei cu nerăbdare zilele și săptămânile după nașterea copilului lor. Dar de multe ori, ai auzit probabil de sindromul pre și post natal în care femeia înainte sau după naștere experimentează tristețe și schimbări severe de dispoziție, care apar adesea la câteva zile înainte sau după naștere.

Dacă starea de spirit sumbră persistă, acesta ar putea fi un început de depresie pre sau post natală. În acest caz, ai nevoie de un cabinet privat de psihiatrie care te poate ajuta să ieși din această stare și să revii la normal. Îngrijirea unui nou-născut este o sarcină solicitantă. Uneori este dificil să faci față schimbărilor, în ceea ce privește grija față de copil în viața ta.

Ajustarea vieții de zi cu zi și adaptarea la noua viață este obositoare - și uneori poate fi deprimantă. În plus față de multe sentimente pozitive, schimbările de dispoziție și iritabilitatea sunt complet normale.

Această fază durează de obicei doar o perioadă scurtă de timp și trece de la sine când lucrurile intră pe făgașul lor normal. Dar dacă starea de depresie se transformă într-o persistentă depresie, poate pune multă presiune pe relația cu copilul. Prin urmare, este important să iei în serios tristețea profundă și schimbările de dispoziție după naștere și să obții mai mult sprijin profesional. După nașterea unui copil starea de depresie se numește „depresie postpartum”.

Care sunt caracteristicile depresiei postpartum?


Cu greu diferă de o depresie care poate apărea și în alte faze ale vieții. Cu toate acestea, există o mare diferență: mamele se simt adesea foarte vinovate față de copilul lor. Își fac griji pentru că le este greu să-și îngrijească copilul.

De multe ori nu pot reacționa empatic cu copilul. Multe femei nu îndrăznesc să vorbească cu alții despre sentimentele lor și se tem că nu corespund cu imaginea unei „mame bune”. Acest lucru le poate determina să devină din ce în ce mai izolate. Unele femei declară că devin străine pentru ele însele. Unele femei se simt atât de rău, încât nu pot obține ajutorul de care au nevoie. Atunci este bine dacă medicul, moașa, partenerul, rudele sau prietenii recunosc ceea ce se întâmplă și le oferă mai mult sprijin.

Cum îți poți da seama dacă o mamă dezvoltă depresie?

În cazul depresiei post natal, sentimentele negative sunt mult mai puternice decât în ​​cazul depresiei prenatale. Semnele tipice ale depresiei postpartum sunt: starea de spirit persistentă scăzută (tristețe profundă, plâns frecvent), indiferența față de lucrurile care în mod normal aduc plăcere, anxietate, tulburări de somn, pierderea poftei de mâncare, dificultate de concentrare, îndoială de sine, gânduri de a-și face sieși rău sau de a face rău copilului. Dacă aceste stări persistă cel puțin două săptămâni, tânăra mamă are nevoie de un cabinet privat de psihiatrie.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/crop-ethnic-psychologist-writing-on-clipboard-during-session-5699456/

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: